My skupiliśmy się jednak na przepisach z jajem, które do Kuchni Kierowcy w większości dodali sami kierowcy oraz takich, które mogą oni wykonać będąc w trasie bądź po ugotowaniu w domu i zawekowaniu zabrać ze sobą. Na początek żurek.
🥣 Żurek szofera
Kuchnia Kierowcy - przepis
🥣 Żurek La Cucaracha
Kuchnia Kierowcy - przepis
🥣 Żurek grabarza - dlaczego akurat “grabarza”? O tym przeczytacie w przepisie.
Kuchnia Kierowcy - przepis
🥚 Jajka w sosie musztardowym nadają się jako potrawa wielkanocna i obiadowa w każdym innym dniu.
Kuchnia Kierowcy - przepis
🥚 Jajka faszerowane - nazwa może być trochę myląca, ponieważ w tym przepisie jajka dodaje się do farszu a nim wypełnia skorupki jajek bądź foremki do ciastek i zapieka. Przepis można modyfikować i dostosować do warunków kabinowych, tzn. połówki skorupek nadziane farszem trzeba “zamoczyć” w bułce tartej i podsmażyć na patelni. Piekarnik nie jest potrzebny.
Kuchnia Kierowcy - przepis
🥚 Tradycyjne faszerowane jajka to wydrążone żółtko zmieszane z dowolnymi składnikami, w zależności od tego czym dysponujemy i co lubimy. Może to być farsz z pieczarkami, szynką i ogórkiem konserwowym, brokułami, łososiem, suszonymi pomidorami i wiele innych.
💻I jeszcze coś “z jajem” z Kuchni Kierowcy w dziale Wideo:
🐣 3 sosy do jajek (etransport.pl)
👩🍳🐣 Jajka nadziewane na 3 sposoby w 5 minut (etransport.pl)
👩🍳🐣 Sałatka jajeczna, na co dzień i od święta (etransport.pl)
Jeśli gotujecie w trasie to zachęcamy Was do korzystania ze strony Kuchni Kierowcy, a także do aktywności na naszym facebooku 👍
Utworzona: 2023-04-02