Kuchnia Kierowcy
Gotowe dwa pomysły na szybkie, pożywne dania do zapakowania i zabrania 🚛
Propozycja jadłospisu i garść pożytecznych rad. Jak powinna wyglądać dieta kierowcy zawodowego? Czy sok to dobre rozwiązanie na nawodnienie organizmu? Co kupić w restauracji: schabowego czy szaszłyk z grilla?
SKŁADNIKI:
2kg szynki
1. 4kgboczku
0. 6kgwołowiny
sól 16g na kilogram ja dałem 64g
2łyżeczki pieprzu
2 łyżeczki czosnku
2 łyżki majeranku
1główka czosnku
1 szklanka wody
*️⃣Tyndalizacja w piekarniku
✔️dzień 1 słoiki wkładamy do zimnego piekarnika ustawiamy 100stC po osiągnięciu zadanej temperatury odliczamy 2, 5h
✔️dzień2 100stC 1h
✔️dzień3 100stC 1h
*️⃣ Tyndalizacja w garnku
✔️dzień1 słoiki wkładamy do garnka zalewamy wodą jak woda się zagotuje przykrywamy pokrywą i gotujemy 2, 5h
✔️dzień2 gotujemy 1h
✔️dzień3 gotujemy 1h
Jedziesz w trasę, na urlop? A może lubisz robić zapasy?
Ten przepis jest dla Ciebie.
Idealny do kanapek, w trasie zimą ''jak znalazł''.