Kuchnia Kierowcy
Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA krok po kroku pokazuje jak zrobić perfekcyjne ciasto i tradycyjne pierogi.
Propozycja nie tylko na święta ale trzeba przyznać, że to pierwsze skojarzenie 🎄
Jeśli chcielibyście zrobić tego śledzika na święta to możecie go przygotować już na tydzień przed (zawsze to mniej roboty później) a i w trasę można też zabrać.
Najlepszy jest domowy pasztet, bo wiesz jakie mięso i w jakiej ilości znajdzie się w wypieku, co więcej kontrolujesz ilość tłuszczu i soli, nie dodajesz wzmacniaczy smaku bo i po co, i doprawiasz go tak jak lubisz. Przepis jest prosty, a pasztet wyśmienity.
Jedno z takich ciast, które po upieczeniu można zabrać ze sobą w trasę i nie trzeba go jeść tego samego dnia.
Schab gotowany w majonezie, tak zwany 10 minutowy, to pyszna, delikatna i mięciutka domowa wędlina na kanapki.