Kuchnia Kierowcy
Tak kiedyś przechowywano kiełbasę. Zobaczcie otwarcie słoja po 3 latach. Bardzo smaczny smalec.
Delikatne, jeszcze lekko wilgotne od wiosny ziemniaki trafiły do gęstego, kremowego sosu na słodkiej i kwaśnej śmietanie z wyrazistą musztardą francuską, czosnkiem, Idealny dodatek do mięsa z grilla, ryby - albo po prostu do zjedzenia łyżką prosto z patelni. Takie rzeczy tylko w sezonie.
A może skusicie się na wykorzystanie jajek na wielkanocny stół w innej formie niż tradycyjne gotowane w majonezie?
Od autora Grill Bastards: ''Zobaczcie jak zawodowo zrobić schab i zapomnicie o karkówce!
Cudowna marynata? Nie ma to sensu - sól, pieprz i dobra glazura plus prawidłowa metoda przygotowania mięsa i macie rezultat, który pobije każdą cudowną marynatę każdego grillowego wuja i szwagra. ''
Jej przygotowanie zajmuje 5 minut i jest idealnym dodatkiem do dań z grilla.