Kuchnia Kierowcy
Danie bogate w kolagen i białko, o niskiej kaloryczności - 60 kcal na 100g. Najczęściej spożywane jest na zimno, polane octem lub sokiem z cytryny.
W czasach, gdy media pełne są negatywnych informacji, warto pokazać coś pozytywnego. Mateusz, znany jako Truck Szama, udowadnia, że pasja do ciężarówek i gotowania mogą stworzyć coś wyjątkowego. Poznajcie historię truckera, który porzucił trasę dla... burgerów! Jego lokal w Krasnobrodzie to nie tylko smak - to spełnienie marzeń i miejsce z duszą. Sprawdźcie sami, jak wygląda życie kierowcy w roli kulinarnego influencera.
Klasyka kuchni PRL-u, danie niezwykle proste w przygotowaniu.
I kto powiedział, że w trasie nie można zjeść pieczonego kurczaka?
Pulchniutkie racuchy ze świeżymi śliwkami węgierkami, ale w wersji na ubitych białkach. Dzięki pianie z jajek wyszły lekkie jak chmurka, mięciutkie i delikatne, a w środku kryje się soczysta, kwaskowata śliwka. Złociste, pachnące wanilią i oprószone cukrem pudrem z cynamonem - idealne prosto z patelni, jeszcze gorące.
''I w trasie da sie''.






