Josephs.ScotBorowiak Properties Ltd

REKLAMA

Kuchnia Kierowcy

👨‍🍳 Zupa botwinka - domowa lub ''kabinowa''
👨‍🍳 Zupa botwinka - domowa lub ''kabinowa''
Kategoria: Kuchnia Kierowcy / Ilość glosów: 26

Trzeba korzystać z sezonowych owoców i warzyw. Przykładem jest tu botwinka. Jest tak prosta i szybka, że spokojnie można ją też przygotować będąc w trasie.

Kinia_etransport.pl

👨‍🍳 Polędwiczki z grilla w prostej ziołowej marynacie
👨‍🍳 Polędwiczki z grilla w prostej ziołowej marynacie
Kategoria: Kuchnia Kierowcy / Ilość glosów: 42

Czy to w trasie, czy to podczas pobytu w domu, grillowanie będzie udane.

Kinia_etransport.pl

👨‍🍳 Odjazdowa karkówka wyjazdowa 🚚
👨‍🍳 Odjazdowa karkówka wyjazdowa 🚚
Kategoria: Kuchnia Kierowcy / Ilość glosów: 52

Idealna do zabrania ze sobą w trasę.

Kinia_etransport.pl

👨‍🍳 Smalec Przetrwania -KuchniaKwasiora
👨‍🍳 Smalec Przetrwania -KuchniaKwasiora
Kategoria: Kuchnia Kierowcy / Ilość glosów: 56

Był już przepis na rosół przetrwania, teraz czas na smalec.

Kinia_etransport.pl

Pasta z lubczyku - maggi bez chemii i konserwantów
Pasta z lubczyku - maggi bez chemii i konserwantów
Kategoria: Kuchnia Kierowcy / Ilość glosów: 54

Pasta lubczykowa jest intensywna w smaku, znakomicie sprawdza się do zup i sosów. Spokojnie nadaje się do zabrania ze sobą w trasę i stosowania zamiast wersji ''chemicznej''.

Kinia_etransport.pl

👨‍🍳 Kaszanka z Grilla po Staropolsku -Kuchnia Kwasiora
👨‍🍳 Kaszanka z Grilla po Staropolsku -Kuchnia Kwasiora
Kategoria: Kuchnia Kierowcy / Ilość glosów: 59

Składniki:
-Kaszank a/krupnioki
-cebula
-kapusta kiszona
-piwo
-mió d
-przyprawy: sól, pieprz czarny, majeranek, chilli, goździk, gałka muszkatołowa

Kinia_etransport.pl

👨‍🍳 Karkówka w słoiku na kanapki
👨‍🍳 Karkówka w słoiku na kanapki
Kategoria: Kuchnia Kierowcy / Ilość glosów: 85

👉 Idealnie sprawdzi się w trasie, zamiast kupnych wędlin.
✔ Początek to doprawienie pokrojonego w kostkę mięsa i odłożenie go na 24 godziny, aby przeszło przyprawami.
✔ Po tym czasie mięso wpychamy do słoików, dodajemy smalec, zalewamy wodą i mocno zakręcamy (na dno słoiczka 1 liść laurowy). .
✔ Gotujemy 3 godziny na małym ogniu, ma się tylko lekko pyrkolić.
✔ Następnie zostawiamy w tym samym garnku do ostygnięcia, nawet do dnia następnego, kolejno wstawiamy do lodówki, aby stężała galaretka.
✔ Podajemy z kanapkami, lub tak jak lubimy. Można dorobić sos i zjeść jako danie obiadowe.

Kinia_etransport.pl