👨🍳 Karkówka w słoiku na kanapki
👉 Idealnie sprawdzi się w trasie, zamiast kupnych wędlin.
✔ Początek to doprawienie pokrojonego w kostkę mięsa i odłożenie go na 24 godziny, aby przeszło przyprawami.
✔ Po tym czasie mięso wpychamy do słoików, dodajemy smalec, zalewamy wodą i mocno zakręcamy (na dno słoiczka 1 liść laurowy). .
✔ Gotujemy 3 godziny na małym ogniu, ma się tylko lekko pyrkolić.
✔ Następnie zostawiamy w tym samym garnku do ostygnięcia, nawet do dnia następnego, kolejno wstawiamy do lodówki, aby stężała galaretka.
✔ Podajemy z kanapkami, lub tak jak lubimy. Można dorobić sos i zjeść jako danie obiadowe.
✔ Początek to doprawienie pokrojonego w kostkę mięsa i odłożenie go na 24 godziny, aby przeszło przyprawami.
✔ Po tym czasie mięso wpychamy do słoików, dodajemy smalec, zalewamy wodą i mocno zakręcamy (na dno słoiczka 1 liść laurowy). .
✔ Gotujemy 3 godziny na małym ogniu, ma się tylko lekko pyrkolić.
✔ Następnie zostawiamy w tym samym garnku do ostygnięcia, nawet do dnia następnego, kolejno wstawiamy do lodówki, aby stężała galaretka.
✔ Podajemy z kanapkami, lub tak jak lubimy. Można dorobić sos i zjeść jako danie obiadowe.
KATEGORIE FILMÓW
Kuchnia Kierowcy
Ogromna prośba...

Reklama to nasze JEDYNE źródło dochodu.
Reklam nie jest wiele, nie wyskakują, nie zasłaniają żadnych treści, ale umożliwiają utrzymanie redakcji.
Proszę pomóż, dodaj etransport.pl do wyjątków Twojej aplikacji.