ID: 158077
Pomóżcie Menu do baru dla kierowców...
ID: 158077
ID: 158077
Witam, mam taka nie typową prośbę, z uwagi, że za chwile będę uruchamiał bar przy trasie, prosiłbym o rady co powinno znaleść się w menu.. Preferuję osobiście tradycyjną kuchnie polską bez ściemy... Schab musi byc schab... :) oraz co sądzicie o reklamie na CB.. to bardziej wqur... czy pomaga.. z góry dzięki
Witam, mam taka nie typową prośbę, z uwagi, że za chwile będę uruchamiał bar przy trasie, prosiłbym o rady co powinno znaleść się w menu.. Preferuję osobiście tradycyjną kuchnie polską bez ściemy... Schab musi byc schab... :) oraz co sądzicie o reklamie na CB.. to bardziej wqur... czy pomaga.. z góry dzięki
~Józek*.205.75.210
*.205.75.210
Posty (97)
~Józek | Woytek Wielkopolska dokładnie stara dwójka 221 km :) | |||
~woytek | Dzieki, podstawa zeby bylo smacznie, duzo i atmosfera no i marketing, swieze produkty | |||
~kiero | nie rób samoobsługi, nie zatrudniaj opryskliwych barmanek, nie zabieraj kluczyków od auta w zastaw za klucz do prysznica, zrób ładny plac do zaparkowania (może być szuter ale bez dziur), co tam jeszcze... nie trzymaj obranych lub ugotowanych ziemniaków pół dnia w wodzie a zupę gulaszową gotuj sam, nie odgrzewaj tej ze słoika z marketu bo ja osobiście wyleje ją na podłogę przed barem | |||
~kiero | i nie smaż tego schabowego na starym oleju | |||
karzełreakcji
| Obowiązkowo golonka z chrzanem i placek węgierski. PAmiętaj, że większość kierowców z dużych aut, staje tam gdzie już stoją ciężarówki. To taki wyznacznik jakości baru. Ja nawet osobówką jak jade w nieznane, to nie stanę na żarcie, jeżeli przy lokalu nie stoi z pięc dużych aut. Weź to pod uwagę:-) | |||
~kiero | Jeśli już placek to niech on kosztuje nawet i 25 zł ale niech to będzie prawdziwy placek, dobrze wysmażony i dużo gulaszu i surówki. Nie rób takich jak można spotkać czyli na pół surowa breja zwana niby plackiem ziemniaczanym plus 20 gram gulaszu ze słoika | |||
Mięsnyjeż
| ://www. kruszow. zlotymlyn. pl/ Pojedz tu na obiad. Wzorowy przykład baru dla kierowców i nie tylko. | |||
karzełreakcji
| Najlepiej rób placek zawijany. Czyli duży tarciuch na całą patelnię, w środku dużo miecha i papryka. Zawiń tak jak pierogi się zawija. Cena przy takim żarciu to drugorzędna sprawa:-) | |||
~kiero | ogólnie to może nie bierz moich rad po uwagę, bo jeżeli chodzi o żarcie to jestem mega wybredny. Sam jak coś robię sobie do jedzenia to przeważnie jest to byle jakie gó/wno które jakoś idzie przełknąć i nie puścić pawia ale jak idę do baru i płacę to wymagam na maxa. Nie zliczę w ilu barach zrobiłem dym o gówniany żurek np. | |||
~taki | nie używaj mikrofali !!! | |||
~Józek | Póki co mam mały lokal na ok 16 osób mimejsc siedzących.. trochę już siedzę w gastronomi, ale bardziej sezonowo na nad jeziorem.. więc wiem co jest pięć.. wydaję mi się, że miejsce mam bardzo dobre, mam możliwości rozwoju i rozbudowy, nie oszczędzałem nigdy na produktach.. np gówniane frytki itp.. więc powinno byc ok :) | |||
~woytek | Czyli marketing i na gleboka wode. Powodzenia | |||
~Józek | taki.. mikrofali nie mamy w planach używać.. uważam, że wolę miec 5-6 dań do wyboru ale zawsze na świeżo.. niż 30 i z tego 25 zamrożonych :) | |||
~Józek | Woytek dzięki... | |||
Taboo
| Dużo już zostało napisane. Ja bym proponował frutti di mare. Schabowy, placki juz sa opatrzone. Może rybki z jeziora? . | |||
Taboo
| I, co jest ważne. Gdzie będzie lokal? . Powodzenia. :) | |||
~\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\ | nic bardziej nie wkoorwia jak reklama bary ktora slychac z 50km. a co do rozbudowy, hmm? jezeli chodzi ci o kierowcow to nawet toalety nie musi byc ani nawet rak nie myja, codzienna toalwta do juz duzy wisilek a prysznic to jset dla nich prawdziwe wzywanie. | |||
~taki | powodzenia Józiu i wiem że to pracochłonne ale frytki najlepsze świeże nie jakaś kupa mrożona z nawozem | |||
~Józek | Na szczęscie u nas jest pachnąca toaleta z ciepła woda mydłem i kibel z papierem nawet nie szarym :) | |||
BAGERA85
| Panie, kiebla ta z lepszych gatunkow powyzej 29zl ze smazoną cebula w ringach, ziemniaki smaczne sprawdzone zjadliwe od rolnika, salatka pomidor cebula w kostke z kapką octu oliwy soli i pieprzu. Cud miod i orzeszki takie danie. I nie patrz ze Henio 15KM ma taniej, stawiaj na jakosc, Kowalski strul sie juz tyle razy w przydroznym barze, ze jest gotow nadrobic drogi, przeplacic, a zjesc jak czlowiek i nie miec komplikacji. Stawiaj na jakosc, anie na cene, lepiej jak beda wracac, nizeli beda omijac kolejny bar przydrozny SZEROKIM ŁUKIEM | |||
~\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\ | jak beda sie u ciebie stolowac siofery to zawsze bedzie jak nowa za to parking bedzie zajszczany i zas rany. | |||
~kiero | wbrew pozorom czysty kibel to bardzo dobra wizytówka. Najgorsze co może być to gejzer w kiblu, ja wychodzę od razu | |||
BAGERA85
| aa i jak bedziesz mial alkohol. To koniecznie ZIMNE PIWO BUTELKOWE DUZY ASORTYMENT KONIECZN IE LODOWATA WÒ DKA Z ZAMRAZALNIKA -to jest magnez na wszystkich o kazdej porze roku -uwierz lub nie, ale kiedys to doradzilem w jednym spozywczaku z 5lat temu i mają 2chlodnie -10stopni po 200litrow pojemnosci, wodka droga jak barszcz a i tak wszyscy kupuja u nich:-) 3lata w Carrefour przepracowalem i troche znam potrzeby konsumetow i swoje po trasie... Gdzie wole pojechac glodny przez pare godzin i dojechac do sprawdzonego jadla jak ryzykowac "w przydroznym barze" jakich jest mnostwo... | |||
~\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\ | " ma byc smacznie, tanio i duzo ale masz nie oszczedzac na produktach i kielba do smazenia od 29pln w zwyz". czy wy czytacie to co piszecie? | |||
BAGERA85
| Gapsik, kompletnie sie nie zgodze, znam rzesze ludzi, ktora patrzy na to co je, a nie wrzuca w siebie jak smietnik byle taniej... Bo rownie dobrze, mozna by bylo sie zatrzymac przy drodze i o*lic parre garsci ziemi, zeby bylo taniej, na wszystkim sie oszczedza ale nie nazarciu, a tam gdzie wknajpach oszczedzaja na produktach, tam nie ma kto jesc... | |||
BAGERA85
| A czy ty jadles kiedys cos normalnego? ?? Tak szczerrze odpowiedz!!! Albo jest smacznie, albo tanio!!! Kielbasa z koscmi, z tluszczami ktore nawet sie nie wytapiaja po spaleniu kielbasy na wegiel to nie kielbasa, to odrzut z maszynki do mielenia miesa rrazem z OBORĄ | |||
~Józek | BAGERA85 popieram i wychodzę z takiego samego założenia.. kiedyś miałem okazje skosztować schaba za 10 zł fakt był wielki, ale ze schabem nie miał nic wspólnego.. to rozbita karkówka na wielkiego kotleta cienka na 1mm i obłożona bułką tartą.. do tego ziemniaki i surówka... klientów sporo, z reguły kierowców tirów.. osobiscie nie jestem zwoennikiem takiego jadła... syf i malaria | |||
~\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\ | wymienione przez was potrawy przy posilku skladajacym sie z zupy drugiego dania z surowka popitym piwem wyjdzie z jak na posilek z swierzych i najlepszych produktow co najmniej 50pln. teraz pytanie ilu sioferow zamowi taki zestaw? | |||
~woytek | Joziu proponuje specjalnosc -danie ze starego szofera i popijane jadem swiezym z etransportu -zaczynaja sie mondrosci | |||
BAGERA85
| Wlasnie ZUPA to podstawa!!! Ale nie rob 20zup, tylko zrob codziennie jeden 50litrowy kocioł zupy i nazwij go zupą dnia, jak zupa zawsze bedzie GIT, to kazdy zje tą ktora akurat bedzie, a jak bedziesz robl krochmal na mące i koncentracie pomidorowym, posysanym mrozonymi warzywami to codziennie bedziesz duzo wylewal a nie sprzedawal... |
Opcje - szybkie linki
Wybierz
Wątki Admina
Wybierz
TOP 20 - przez was wybrane
Wybierz
OSTATNIO KOMENTOWANE
Ogromna prośba...

Reklama to nasze JEDYNE źródło dochodu.
Reklam nie jest wiele, nie wyskakują, nie zasłaniają żadnych treści, ale umożliwiają utrzymanie redakcji.
Proszę pomóż, dodaj etransport.pl do wyjątków Twojej aplikacji.