REKLAMA

Trakerska Kuchnia- Czyli wasze przepisy:)
ID: 58208

Jestem młodym kierowcą od 4 lat smigam po zachodzie, i mam juz dosyc ADR-ow wszeliego rodzaju klopsikow w sosie pomidorowym i tak dalej.
Dlatego postanowiłem założyć ten wątek, bo wiem że wielu kierowców jest dobrymi kucharzami i na parkingach robią dania jakich nie powstydziłaby się nie jedna restauracja.
Chciałbym żebyście wpisywali tu przepisy na proste szybkie i smaczne dania. Piszcie co zabieracie w trase. W jaki sposób przygotowujecie słoiki żeby się szybko nie psuły. Co do nich wkładacie. Wiem że na forum siedzi wiele żon kierowców więc je też serdecznie zapraszam do pisania. Na pewno wszyscy na tym skorzystamy. Ja juz za kilka dni ruszam na 4 tygodnie w trase. Więc z niecieroliwością czekam na wszystkie wpisy.
Pozdrawiam Sebastian

~Sebastian79
*.acn.waw.pl

Posty (27)

Antycypiusz
2018-02-26 18:03:41
potrawa na krótka pauzę (zdążysz przygotować, zjeść i pozmywać)
- mniejsze pół paczki makaronu razowego
-tuńczyk w puszcze, najlepiej w sosie własnym
-cebula (ilość wedle uznania) 2 średnie np
-jeśli posiadasz to jakaś zielenina na wierzch, np bazylia

w garnku gotujemy makaron a na patelni pokrojoną w pióra cebulę. kiedy cebulka będzie już szklista dodajemy tuńczyk z zalewą i chwile razem dusimy.

UWAGA - strasznie syte i zapychające danie :D
~dobry kolega
2018-02-26 18:23:48
chleb ze smalcem i sola
okosaurona
2018-02-26 18:27:12
Pasteryzacja i w trasę można zabrać wszystko.
~berufskraftfahrer
2018-02-26 18:32:19
~dobry kolega
2018-02-26 18:23:48 chleb ze smalcem i sola

dobry przygłupie to ty na smalcu jedziesz? ??
~edek
2018-02-26 18:35:37
okosaurona. Podaj dobry przepis na pasteryzacje wlasnej roboty klopsow. Robilem 3razy i za kazdym sie popsuly. Kopsy byly bez cebylki. Sloiki zassane.
capri
2018-02-26 18:36:08
://www. kuchniakierowcy. pl/
~berufskraftfahrer
2018-02-26 18:39:10
~edek

słoiki z klopsami, pulpetami itp nie zapasteryzujesz, wyroby takie są sterylizowane w autoklawach w 130 stopniach
okosaurona
2018-02-26 18:40:06
Jak masz brudne i nie wyparzone zakrętki to co się dziwisz. Czystość słoików jest tak samo ważna jak składniki z których robisz przetwory. Po wystygnięciu słoika po pasteryzacji zakrętka ma być wklęsła.
okosaurona
2018-02-26 18:41:22
~berufskraftfahrer - słoiki z klopsami, pulpetami itp nie zapasteryzujesz, wyroby takie są sterylizowane w autoklawach w 130 stopniach.
Takich bzdór jeszcze nie słyszałem.
~berufskraftfahrer
2018-02-26 18:41:55
bo jeszcze mało wiesz
okosaurona
2018-02-26 18:44:13
~berufskraftfahrer - Cóż pewnie tak. Ze wsi jestem - może dlatego.
~berufskraftfahrer
2018-02-26 18:46:22
no właśnie, firmy produkujące takie wyroby je sterylizują i do tego są specjalne wieczka do sterylizacji
~edek
2018-02-26 18:47:05
~berufskraftfahrer. Widzisz o tym nie wiedzialem. okosaurona, wiem ze musza byc czyste zakretki i sloiki. To chyba normalne. Pisalem, wczesniej ze zassane, czyli zakretka wklesnieta.
~volvo
2018-02-26 18:51:20
beruskrafer-dziexko zaraz dobranoc idz spac
okosaurona
2018-02-26 18:55:20
~berufskraftfahrer Gdybyś miał choć troszkę inteligencji wrodzonej wiedział byś że pasteryzacja wykonywana w temperaturze 130st rozerwie słoik. Najlepiej sprawdź w piekarniku. I tyle komentowania twojej osoby.
~edek
2018-02-26 18:58:57
okosaurona. Mylisz sie. Robie sobie konserwy z miesa w sloikach w piekarniku pieke czy pasteryzuje jak zwal tak zwal i nic sie nie dzieje. Robie to w tem 180stopni. Po godz. zmniejszam na 150
okosaurona
2018-02-26 19:00:13
~edek Przed wsadem i pasteryzacją 120-140st słoik do piekarnika na 5 min. potem odstaw do momentu jak ostygnie. Wkładasz coś tak aby brzegi słoika nie zabrudzić. pasteryzacja do momentu aż cały słoik w srodku osiągnie tę samą temperaturę około 1 h w temperaturze białego wrzenia.
~berufskraftfahrer
2018-02-26 19:00:16
okosaurona - poczytaj trochę o tym zagadnieniu a nie rób z siebie idioty
okosaurona
2018-02-26 19:01:47
dobra koniec tematu pasteryzacja na twoim poziomie. Rób tak dalej. I będzie oki.
~berufskraftfahrer
2018-02-26 19:02:21
okosaurona

jak jesteś taki mądry to nie zapomnij doradzić o odpowiednich wieczkach
okosaurona
2018-02-26 19:07:36
Nie dyskutuję z... ale tak dla waszej wiedzy, inaczej dla waszego poziomu kucharzenia.
://beszamel. se. pl/jak-zrobic/paster yzacja-na-sucho-i-na -mokro-w-piekarniku- garnku-lub-zmywarce, 18041/
~edek
2018-02-26 19:12:58
e ludzie spokojnie. Ja tylko zapytalem, a tu zaraz kłótnia. Po za tym chlopak założyl watek to moze ktos jakis przepis. Ja sie dowiedzialem czego chcialem. Dzieki za porady.
~dobry kolega
2018-02-26 19:19:24
teraz leje i zarazem lece sie umyc
~dobry kolega
2018-02-26 19:24:25
i jak zrobie to wroce na pewno bo jestem bardzo zadowolony i bardzo dobry mistrz kierowca gorski
~leon
2018-02-26 19:27:48
Nosz k. . de.
Beztalencia kulinarne.
Jest tu specjalny dział dla Nas.
Kuchnia Kierowcy o którym pisze kolega Capri.
Przepisy smaczne, zdrowe nie jałowe.
~leon
2018-02-26 19:50:22
*Koleżanka Capri...
~Reski
2018-02-26 20:27:59
Ja pierdziele :D Chłopak zapytał o przepisy w trasie a tu już oczywiście ogień jeden na drugiego :D
Odpowiedzialność

Novemedia Ltd nie ponosi odpowiedzialności za treść zamieszczanych tutaj ofert, postów i wątków. Osoby zamieszczające treści naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Powyższy adres IP będzie przekazany uprawnionym organom Państwa w przypadku naruszenia prawa. Zastrzegamy sobie prawo do nie publikowania jakichkolwiek treści bez podania przyczyny.

Twój adres IP: 18.208.159.25

Dodaj
Anuluj

Opcje - szybkie linki

Wątki Admina

TOP 20 - przez was wybrane

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA

ZOBACZ TEŻ

Zakazy ruchu dla ciężarówek w Europie na rok 2019
trafficban.com
Przepisy kuchni kierowców - do przygotowania w trasie lub przed wyjazdem
Kuchnia kierowcy

Kierowca do zabrania - Potrzebujesz się dostać do auta? A może masz wolne miejsce i możesz podrzucić drugiego kierowcę gdzieś na Twojej trasie?
Kierowca Do Zabrania

Sprawdź dobre parkingi w Europie
Dobry parking

Warunki przejazdu na drogach w Polsce
Drogi w Polsce