ID: 58208
Trakerska Kuchnia- Czyli wasze przepisy:)
ID: 58208
ID: 58208
Jestem młodym kierowcą od 4 lat smigam po zachodzie, i mam juz dosyc ADR-ow wszeliego rodzaju klopsikow w sosie pomidorowym i tak dalej.
Dlatego postanowiłem założyć ten wątek, bo wiem że wielu kierowców jest dobrymi kucharzami i na parkingach robią dania jakich nie powstydziłaby się nie jedna restauracja.
Chciałbym żebyście wpisywali tu przepisy na proste szybkie i smaczne dania. Piszcie co zabieracie w trase. W jaki sposób przygotowujecie słoiki żeby się szybko nie psuły. Co do nich wkładacie. Wiem że na forum siedzi wiele żon kierowców więc je też serdecznie zapraszam do pisania. Na pewno wszyscy na tym skorzystamy. Ja juz za kilka dni ruszam na 4 tygodnie w trase. Więc z niecieroliwością czekam na wszystkie wpisy.
Pozdrawiam Sebastian
Jestem młodym kierowcą od 4 lat smigam po zachodzie, i mam juz dosyc ADR-ow wszeliego rodzaju klopsikow w sosie pomidorowym i tak dalej.
Dlatego postanowiłem założyć ten wątek, bo wiem że wielu kierowców jest dobrymi kucharzami i na parkingach robią dania jakich nie powstydziłaby się nie jedna restauracja.
Chciałbym żebyście wpisywali tu przepisy na proste szybkie i smaczne dania. Piszcie co zabieracie w trase. W jaki sposób przygotowujecie słoiki żeby się szybko nie psuły. Co do nich wkładacie. Wiem że na forum siedzi wiele żon kierowców więc je też serdecznie zapraszam do pisania. Na pewno wszyscy na tym skorzystamy. Ja juz za kilka dni ruszam na 4 tygodnie w trase. Więc z niecieroliwością czekam na wszystkie wpisy.
Pozdrawiam Sebastian
~Sebastian79*.acn.waw.pl
*.acn.waw.pl
Posty (27)
Antycypiusz
| potrawa na krótka pauzę (zdążysz przygotować, zjeść i pozmywać) - mniejsze pół paczki makaronu razowego -tuńczyk w puszcze, najlepiej w sosie własnym -cebula (ilość wedle uznania) 2 średnie np -jeśli posiadasz to jakaś zielenina na wierzch, np bazylia w garnku gotujemy makaron a na patelni pokrojoną w pióra cebulę. kiedy cebulka będzie już szklista dodajemy tuńczyk z zalewą i chwile razem dusimy. UWAGA - strasznie syte i zapychające danie :D | |||
~dobry kolega | chleb ze smalcem i sola | |||
okosaurona
| Pasteryzacja i w trasę można zabrać wszystko. | |||
~berufskraftfahrer | ~dobry kolega 2018-02-26 18:23:48 chleb ze smalcem i sola dobry przygłupie to ty na smalcu jedziesz? ?? | |||
~edek | okosaurona. Podaj dobry przepis na pasteryzacje wlasnej roboty klopsow. Robilem 3razy i za kazdym sie popsuly. Kopsy byly bez cebylki. Sloiki zassane. | |||
capri
| ://www. kuchniakierowcy. pl/ | |||
~berufskraftfahrer | ~edek słoiki z klopsami, pulpetami itp nie zapasteryzujesz, wyroby takie są sterylizowane w autoklawach w 130 stopniach | |||
okosaurona
| Jak masz brudne i nie wyparzone zakrętki to co się dziwisz. Czystość słoików jest tak samo ważna jak składniki z których robisz przetwory. Po wystygnięciu słoika po pasteryzacji zakrętka ma być wklęsła. | |||
okosaurona
| ~berufskraftfahrer - słoiki z klopsami, pulpetami itp nie zapasteryzujesz, wyroby takie są sterylizowane w autoklawach w 130 stopniach. Takich bzdór jeszcze nie słyszałem. | |||
~berufskraftfahrer | bo jeszcze mało wiesz | |||
okosaurona
| ~berufskraftfahrer - Cóż pewnie tak. Ze wsi jestem - może dlatego. | |||
~berufskraftfahrer | no właśnie, firmy produkujące takie wyroby je sterylizują i do tego są specjalne wieczka do sterylizacji | |||
~edek | ~berufskraftfahrer. Widzisz o tym nie wiedzialem. okosaurona, wiem ze musza byc czyste zakretki i sloiki. To chyba normalne. Pisalem, wczesniej ze zassane, czyli zakretka wklesnieta. | |||
~volvo | beruskrafer-dziexko zaraz dobranoc idz spac | |||
okosaurona
| ~berufskraftfahrer Gdybyś miał choć troszkę inteligencji wrodzonej wiedział byś że pasteryzacja wykonywana w temperaturze 130st rozerwie słoik. Najlepiej sprawdź w piekarniku. I tyle komentowania twojej osoby. | |||
~edek | okosaurona. Mylisz sie. Robie sobie konserwy z miesa w sloikach w piekarniku pieke czy pasteryzuje jak zwal tak zwal i nic sie nie dzieje. Robie to w tem 180stopni. Po godz. zmniejszam na 150 | |||
okosaurona
| ~edek Przed wsadem i pasteryzacją 120-140st słoik do piekarnika na 5 min. potem odstaw do momentu jak ostygnie. Wkładasz coś tak aby brzegi słoika nie zabrudzić. pasteryzacja do momentu aż cały słoik w srodku osiągnie tę samą temperaturę około 1 h w temperaturze białego wrzenia. | |||
~berufskraftfahrer | okosaurona - poczytaj trochę o tym zagadnieniu a nie rób z siebie idioty | |||
okosaurona
| dobra koniec tematu pasteryzacja na twoim poziomie. Rób tak dalej. I będzie oki. | |||
~berufskraftfahrer | okosaurona jak jesteś taki mądry to nie zapomnij doradzić o odpowiednich wieczkach | |||
okosaurona
| Nie dyskutuję z... ale tak dla waszej wiedzy, inaczej dla waszego poziomu kucharzenia. ://beszamel. se. pl/jak-zrobic/paster yzacja-na-sucho-i-na -mokro-w-piekarniku- garnku-lub-zmywarce, 18041/ | |||
~edek | e ludzie spokojnie. Ja tylko zapytalem, a tu zaraz kłótnia. Po za tym chlopak założyl watek to moze ktos jakis przepis. Ja sie dowiedzialem czego chcialem. Dzieki za porady. | |||
~dobry kolega | teraz leje i zarazem lece sie umyc | |||
~dobry kolega | i jak zrobie to wroce na pewno bo jestem bardzo zadowolony i bardzo dobry mistrz kierowca gorski | |||
~leon | Nosz k. . de. Beztalencia kulinarne. Jest tu specjalny dział dla Nas. Kuchnia Kierowcy o którym pisze kolega Capri. Przepisy smaczne, zdrowe nie jałowe. | |||
~leon | *Koleżanka Capri... | |||
~Reski | Ja pierdziele :D Chłopak zapytał o przepisy w trasie a tu już oczywiście ogień jeden na drugiego :D |
Opcje - szybkie linki
Wybierz
Wątki Admina
Wybierz
TOP 20 - przez was wybrane
Wybierz
OSTATNIO KOMENTOWANE
Ogromna prośba...
Reklama to nasze JEDYNE źródło dochodu.
Reklam nie jest wiele, nie wyskakują, nie zasłaniają żadnych treści, ale umożliwiają utrzymanie redakcji.
Proszę pomóż, dodaj etransport.pl do wyjątków Twojej aplikacji.