ID: 247189
Mniej cukru = więcej zdrowia
ID: 247189
ID: 247189
Walka z nadwagą i otyłością to w wielu przypadkach także zmaganie się z cukrzycą, która prowadzi do groźnych powikłań, takich jak tzw. stopa cukrzycowa czy pogorszenie widzenia. Dla zawodowego kierowcy może to oznaczać poważne komplikacje w pracy a nawet koniec kariery. Najlepszą profilaktyką jest zmiana nawyków żywieniowych. Podpowiadamy co robić - z okazji Światowego Dnia Cukrzycy.
Walka z nadwagą i otyłością to w wielu przypadkach także zmaganie się z cukrzycą, która prowadzi do groźnych powikłań, takich jak tzw. stopa cukrzycowa czy pogorszenie widzenia. Dla zawodowego kierowcy może to oznaczać poważne komplikacje w pracy a nawet koniec kariery. Najlepszą profilaktyką jest zmiana nawyków żywieniowych. Podpowiadamy co robić - z okazji Światowego Dnia Cukrzycy.
~etransport.pl
Posty (10)
faq
| Nowy target widzę :) Tak trzymać, dobry pomysł... | 2 | ||
~zcx | ale fit nie ma co. żenada. | 2 | ||
~Daro | @jacek-kuba nie lubisz mięsa? | 2 | ||
~Daro | Mam na myśli prawdziwe nie nastrzykiwania perfidnie solanką i cukrem laktozą. Tak poza tym Kuba to wybicie to miałeś chyba na myśli samych kierowców, bo u normalnych ludzi doba życia wygląda z lekka inaczej. | 2 | ||
~Daro | Poza tym jacek-kuba detoks cukrowy czyli ograniczenie cukru do minimum jest trudniejsze od rzucenia picia alkoholu. Palenia też się tyczy. Cukier to najsilniejszy narkotyk. Tak narkotyk. | 2 | ||
~kierowca | Powiem tak, od roku mam zdiagnozowaną cukrzyce bo oślepłem. Prawdopodonmie kilka lat już miałem i te zasypianie za kołem, bezsennośc w nocy. Polecam się przebadać, bo wczesne fazy to tabletki. Ja 4x dziennie zaszczyk z insuliny. | 2 | ||
Nikifor1
| Qurwa popierd ulka jacek kuba jest diabetolgiem ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz | 2 | ||
~Daro | "Jak to zaszczyk? ty jesteś czarny, murzynem czy afro-amerykaninem?" Tak Jacku-kubo tanie mięso się nastrzykuje sola z konserwantem wiążąca wodę, wszak woda jest tańsza od mięsa, w nastrzykiwanym niesie ilość mięsa spada, wraz ze spadkiem pogarszają się walory mięsa, zaczyna się rozpadać więc trzeba dodać lepik, traci smak więc trzeba tego smaku nadać. Jacek-kuba skoro takich podstaw nie znasz to przypuszczam że ty MIESA na oczy nie widziałeś, co najwyżej wyrób mięsny, wyrób miesopidobny lub podroby (wymieszane razem gówno, pióra, kości, ścięgna z konserwantami żeby się w kwadrans nie zepsuło ) tak.. podroby nie mają w sobie ni grama mięsa, ale są tanie. Prawdziwe mięso kosztuje. "Daro mięso akurat uwielbiam, " Gówno prawda. Pewnie gówno uwielbiasz, nie mięso dosłownie. Mięso się szybko psuje, żeby je wykorzystać trzeba umieć gotować. jacek-kuba nieumiesz sobie czegoś codziennie lub co drugi dzień na obiad że świeżego mięsa przyrządzić, a piszesz że mięso uwielbiasz. . gdybyś umiał gotować bo inaczej byś podchodził do tematu. "ale to co wyczytałem o miodzie, o nasionach, makaronach -to bzdura w najczystszym wydaniu. " Dawaj przykłady z artykułu i je prostuj nieboj się podziel się konstruktywnie swoją wiedzą w etransport na temat twoich spostrzeżeń co do jedzenia. Kto wie może za kilka lat jacek-kuba będziesz trzepał kapustę na książkach kucharskich? | 2 | ||
jacek-kuba
| Daro nic nie rozumiesz-szkoda mojej pisaniny. Jaki zaszczyk? Zastrzyk jak już, więc sam widzisz, że nie warto rozszerzać tematu, skoro na takich elementach już stajemy. | 2 | ||
Pawelc25
| Ilu kierowców na parkingach to zwaliste, ociężałe pasibrzuchy? Większość. Dieta to podstawa, fakt ze najłatwiej odgrzać potrawę ze słoika. Tylko ile tam chemii. Zwykła fasolka to tablica Mendelejewa. | 2 |
Opcje - szybkie linki
Wybierz
Wątki Admina
Wybierz
TOP 20 - przez was wybrane
Wybierz
OSTATNIO KOMENTOWANE
Ogromna prośba...

Reklama to nasze JEDYNE źródło dochodu.
Reklam nie jest wiele, nie wyskakują, nie zasłaniają żadnych treści, ale umożliwiają utrzymanie redakcji.
Proszę pomóż, dodaj etransport.pl do wyjątków Twojej aplikacji.