REKLAMA

Chcę otworzyć bar na stacji paliw
ID: 142604

Najpierw o mnie 6 lat przepracowałem jako kucharz w restauracji i hotelu. Od półtora roku pracuje w branży węglowej bardzo związanej z transportem i podobnie jak Wy dużo czasu spędzam w trasie i zauważyłem, że mimo dużej ilości barów miejscami naprawdę nie ma gdzie dobrze zjeść. Przymierzam się do wydzierżawienia baru na stacji Huzar w Kowalewie koło Szubina DK5 Bydgoszcz-Gniezno. Stacja posiada duży parking, i tereny zielone wokół. Trafiłem na jedną pozytywną opinię na tym forum o tym miejscu negatywów brak i sądząc po ilości zaparkowanych tam ciężarówek jest dobrze i potencjał jest. Założenie mam takie 3-4 zestawy śniadaniowe 3 podstawowe zupy które są non stop (żurek, rosół, flaczki ewentualnie jeszcze barszcz) do tego rotacyjnie zupa dnia codziennie jakaś inna pole do popisu jest duże. Do tego tylko 2 góra 3 zestawy obiadowe również zmieniane podobnie jak zupa dnia. Skromnie ale założenie jest takie aby pracować na świeżych składnikach i nic nie mrozić potem odgrzewać etc. Wy jecie świeże jedzonko a ja nie muszę kopać w zamrożonym jedzeniu i mrozić pieniędzy. Do tego ze dwa rodzaje deserów + np domowe ciasto codziennie inne jak będzie schodziło. Rozważam również sprzedaż zup w słoikach. Pasteryzowane zachowują długo świeżość i można sobie na pauzie odgrzać. Wciąż mam kontakty do dostawców i dojście do świeżego i taniego towaru a w kuchni pracowałbym osobiście wiec mniejsze koszty i można zejść z ceny. Założenie jest takie aby używać jak najwięcej świeżych produktów i jak najmniej gotowców a jest ich obecnie masa w kuchni. Co o tym myślicie? Jak macie jakieś sugestie zapraszam chętnie poczytam.

~Waldek
*.centertel.pl

Posty (127)

~pani domu
2014-03-27 15:07:53
i jest też valdii10 co się nudzi przed monitorem
valdii10
2014-04-29 22:31:33
Witam kolegów po dłuższej przerwie! Trochę czasu mnie tu nie było ale załatwianie wszystkiego kosztowało dużo czasu i nerwów przy okazji, no ale dziś odebrałem oficjalną zgodę sanepidu na rozpoczęcie działalności skarbówka też załatwiona tak, że oficjalnie od 1 maja oficjalnie startuję:-) Jak ktoś wpadnie jutro też nie odbije się od drzwi:-) "Zajazd u Waldka" Kowalewo na 78km drogi krajowej nr 5 Bydgoszcz Poznań niedaleko Szubina. W menu śniadania zupy drugie dania pierogi wyrabiane na miejscu (żadnych mrożonych gotowców) i pizza którą kręcimy i wypiekamy na miejscu:-) Wszystko w przystępnych cenach zupy od 4zł dania główne od 12 pierogi od 8 pizza 32 cm od 11zł. Wszystko na naturalnych składnikach bez kombinowania z proszkami i gotowcami nawet zakwas na żurek robię sam:-) Obok zajazdu duży parking i skup palet:-)
Na hasło e-transport rabat 10% na jedzenie i do każdego zestawu zupa + drugie kawa gratis!

Zapraszam !!!

3

ese
2014-04-29 23:58:12
Powodzenia! I nie zrażania się ewentualnymi trudnościami jeśli się takie by na początku pojawiły!

1

~szogun
2014-05-03 06:39:55
Byłem, zobaczyłem, jadłem i polecam naprawde warto dobre porcje dobrze zrobione i za rozsądne pieniądze. Polecam żurek.

1

~Gastro-Centrum
2014-09-09 15:32:21
Witam,
Ostatnio otworzylismy dwie takie restauracje na pomorzu. Doradzimy Pani, prosimy smialo o kontakt.

Firma Gastro-Centrum jest dystrybutorem najlepszych urządzeń gastronomicznych, które dzięki swojej niezawodności, solidności wykonania, użytych najlepszych materiałów, połączonych z przystępną ceną, znalazły uznanie na naszym rynku.

Nasza firma wyposaża cukiernie, lodziarnie, piekarnie w profesjonalne, włoskie urządzenia gastronomiczne. Atrybutem firmy są nie tylko atrakcyjne ceny, ale także wysoka jakość oferowanego towaru. Dysponujemy szerokim asortymentem, który umożliwia kompleksowe wyposażenie wszelkiego typu lokali gastronomicznych.

kontakt@gastro-c entrum. pl
www. gastro-centrum. pl
jacek-kuba
2014-09-09 16:02:19
Mnie brakuje grilli przy drogach-ale takich jak kiedyś. Żadnego odgrzewania w tłuszczu z wodą-żadnych patelni. Duży ruszt-węgiel drzewny lub drewno i następujące menu-kiełbasa z cebulą, karczek, kaszanka, szaszłyki-świeże pieczywo-ew frytki ew grochówka-taka prawdziwa.

1

jacek-kuba
2014-09-09 16:05:48
Teraz są niby grille w knajpach pod słomianą strzechą-wszystko z patelni-leży po kilka dni w tłuszczu-smak tragiczny-to nie to co kiedyś-nie wiem czyja to zasługa-pewnie sanepidu i durnowatych przepisów-Jedzenie na pompach-to zbrodnia. Eh, aż poczułem ten zapach.
jacek-kuba
2014-09-09 16:23:15
W ofercie mogłyby być jeszcze udka i np gulasz z karczku z papryką z warzywami-ale z ogniska-naprawdę nie wolicie takiego jedzenia od schabowego z ziemniakami? czy rosołu albo barszczu? Cena nieporównywalna z pseudo restauracją-atmosfer a bajeczna-to naturalnie tylko moje zdanie-Ale ja zawsze bym stawał w takim miejscu
jacek-kuba
2014-09-09 19:04:48
Ale macie na bazie takie jedzonko D? bo o wyżerce tutaj rozmawiamy
~Wozak
2014-09-09 21:37:22
Gorąco Nie polecam Baru w kowalewie To jakaś Porażka, Poprzedni właściciel dawał w miare jedzenie teraz jest pożal się boże
~Wozak
2014-09-09 21:40:41
Po zmianie własciciela zatrzymałem się tam kiedyś na obiad to w zamian dostałem przesolonego schabowego i spaloną cebule. A pożal sie boże kucharzyna z pierogiem w reku wszystko bardzo zachwalał
~beret
2014-09-09 21:56:45
Dobrych barów brak ! Ostatnio zatrzymalem się na zupke rosolowa.. makaron policzylem na palcach u ręki. . KKoszt 8 zł, juz nigdy tam nie pojadę. Nie zaluj na jedzeniu.. nie chcij sie dorobic villi w rok a bedziesz mial rokowania na przyszłość.
~~~~~~~~~; )
2014-09-09 23:35:18
beret
Piszesz o konsumencie by sie nie dorobił czy biznesmenie z barem by sie nie dorobił?
Jona
2014-09-10 00:04:58
Waldek to prawda, że podstawą jest dobre jedzenie ale trzeba też zwrócić uwage na to jaki bedzie konsument i dostosować menu pod niego
jacek-kuba
2014-09-10 00:43:16
E tam gadasz Jona-kawior też się zje popijając szampanem jak będzie po 4 zł. Przy 8 tysiącach dochodu musisz liczyć niestety każdy grosz.
Jona
2014-09-10 06:34:02
jacek-kuba właśnie o to mi chodziło o zasobność konsumenta i wtedy dostosowuje sie do niego menu nie zapominając o tym żeby było smacznie, prowadzę swój własny biznes i wiem jak to jest.
~janek
2014-09-17 22:16:06
witam, w ozarowie (swietokrzyskie) , przy trasie 79, jest bar, ktory przyciaga dobrym jedzeniem, nie ma duzego parkingu, a ciezarowki rowniez sie zatrzymuja, najwazniejsze to dobre jedzenie

1

Jona
2014-09-17 22:22:15
racja janek
zetek
2014-09-22 20:19:51
Autorowi udało się ziscic plany. Smaczne to świeże, bez "prochów, a zwłaszcza mrożonek. O, bez zgagi niestrawnosci a i w przystępnej cenie!~)

1

~łysy przemo
2014-09-25 15:19:11
życzę powodzenia w interesie jak będę w pobliżu zajadę na obiad. Jestem kierowcą autobusu to może i więcej osób zawita. Szczerze to marzy mi się też własna gastronomia koło domu.
~MARCEL
2017-01-16 09:50:40
Takiego syfu dawno nie jadłem. Niedoprawione i wyglądało jakby ktoś to przedemną nie zjadł (schabowy). W ramach przeprosin przynieśli mi pierogi z BIEDRONKI. ŻENADA!!!
~DreamWinner
2017-01-16 10:06:53
odgrzewane ziemniaki plus nadgryziony schabowy, niestety czesto mozna trafić na knajpy gdzie nie liczy sie konsument tylko oby wziąć kase, tzw. bary pałna kicha, nie ma to jak pierogi z biedry ; )
jacek-kuba
2017-01-16 14:18:05
Wiem, że temat nieaktualny-ale dalej twierdzę, że prawdziwy grill bez trzymania potraw w wodzie -to jest to.
konserwacje_zabytkow
2017-01-16 15:04:45
waldek - jak zauważyłeś 90% kierowców chce dostać dużo jedzenia, tanio i szybko. Zamiast tych wszystkich zup gotuj w garze kartofle w obierkach. Obok postaw wielką beczkę ze śledziami i podawaj wygłodniałym turystom. nie musisz wchodzić w koncesje z alkoholem, żeby zarobić. wystarczy, że śledzia opchniesz po 5 zł/porcji (z dowolona ilością kartofli) i żebyś napoje sprzedawał po 15 zł/flaszkę.

chłopaki się najedzą słonych śledzi i ozłocą cię za napoje. śledzie im dasz półdarmo ale na napojach zarobisz miliony. co więcej - w okolicy rozejdzie się fama, że dajesz tyle kartofli ile tylko dusza zapragnie! :)
~DreamWinner
2017-01-16 15:20:39
i wypindrzoną, otyłą hostesse po 50-tce
~sid
2017-01-16 15:59:04
dieta na kraju to 30 zl -wiec na kierowcach to sie raczej nie dorobisz
~sid
2017-01-16 16:00:08
-co innego jak bys w niemczech otworzyl tam 50 euro polski kiero na jedzenie dostaje
Antoni2017
2017-01-29 18:35:59
Witam wszystkich! Własny biznes to wspaniały pomysł. Barów szybkiej obsługi jest sporo ale moim zdaniem nigdy za wiele na trasie. Branża transportu się rozwija w szybkim tempie i kierowców na trasie przybywa. Ja od niedawna prowadzę firmę i skorzystałem z oferty [URL=s://ax-dynamics . com] dynamics 365 for operations [/URL] i mój biznes kwitnie. Gorąco pozdrawiam Antoni
~Antoni
2017-02-01 09:51:57
Witam wszystkich! Własny biznes to wspaniały pomysł. Barów szybkiej obsługi jest sporo ale moim zdaniem nigdy za wiele na trasie. Branża transportu się rozwija w szybkim tempie i kierowców na trasie przybywa. Ja od niedawna prowadzę firmę i skorzystałem z oferty dynamics 365 for operations i mój biznes kwitnie. Gorąco pozdrawiam Antoni
~joanna
2017-11-29 22:23:09
s://mmgastro. pl/
REKLAMA
Odpowiedzialność

Novemedia Ltd nie ponosi odpowiedzialności za treść zamieszczanych tutaj ofert, postów i wątków. Osoby zamieszczające treści naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Powyższy adres IP będzie przekazany uprawnionym organom Państwa w przypadku naruszenia prawa. Zastrzegamy sobie prawo do nie publikowania jakichkolwiek treści bez podania przyczyny.

Twój adres IP: 54.227.127.109

Dodaj
Anuluj

Opcje - szybkie linki

Wątki Admina

TOP 20 - przez was wybrane

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA

ZOBACZ TEŻ

Zakazy ruchu dla ciężarówek w Europie na rok 2017
trafficban.com
Przepisy kuchni kierowców - do przygotowania w trasie lub przed wyjazdem
Kuchnia kierowcy

Kierowca do zabrania - Potrzebujesz się dostać do auta? A może masz wolne miejsce i możesz podrzucić drugiego kierowcę gdzieś na Twojej trasie?
Kierowca Do Zabrania

Sprawdź dobre parkingi w Europie
Dobry parking

Warunki przejazdu na drogach w Polsce
Drogi w Polsce